Novice iz industrije

Kako rešiti problem mikroelektričnega dvigala z žico r

2020-05-23

V procesu uporabe mikro žične vrvi se bomo neizogibno srečali s težavami velikih in malih električnih dvigal, zato kako jih rešiti

1. Najprej preverite, ali je izgorela varovalka električnega dvigala miniaturne žične vrvi. Če je ena faza prekinjena, se bo električni motor dvigala zagnal v enofazni fazi, zagonski moment je 0, motor se ne more vrteti in varovalko je treba zamenjati.

2. Napetost omrežja je prenizka. Začetni navor je sorazmeren kvadratu napetosti. Pospeševalni navor ne more premagati navora obremenitve in doseči hitrosti teka, zato je treba omrežno napetost ustrezno povečati.

3. Navoj statorja je med fazami kratek, ozemljen ali odprt. Ko je navitje ozemljeno, se spojna omarica odpre za pregled; ko je vezje odprto, je treba pregledati ne le motor, ampak tudi ožičenje krmilne opreme, da se preveri, ali je pravilno, in kontaktor po potrebi zamenjati.

4. Tovor je prevelik ali je prenosni mehanizem okvarjen. Na splošno je smiselno moč motorja uskladiti z električnim dvigalom iz žične vrvi iz mikro jekla, zato dvižni tovor ne sme biti preobremenjen. Če se električno dvigalo ne vrti, najprej odstranite breme. Če se motor lahko normalno zažene, to kaže, da je v okvari prenosni mehanizem, kot je reduktor, in pogonski mehanizem je treba preveriti, da se odpravi napaka.

+86-513-85912666
  • E-naslov: info@zysteelcable.com